Bu çalışma, üniversite öğrencilerinin süt ürünleri tüketim alışkanlıklarını tespit etmek ve beslenme durumlarını incelemek amacıyla yapılmıştır. Üniversite gençliğinin barınma, sağlık ve beslenme gibi birçok sorunları bulunmaktadır ve bu öğrencilerin özellikle beslenme alışkanlıkları, ileriki yaşlarda görülebilecek birçok kronik hastalık ile yakından ilişkilidir. Bu noktadan hareketle, bu çalışmada Mayıs-Haziran 2017 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi’nde eğitim görmekte olan 147’si kız ve 93’ü erkek olmak üzere toplam 240 öğrenciye beslenme farkındalıkları ve süt ürünleri tüketim alışkanlıkları ile ilgili sorulardan oluşan anket uygulanmıştır. Araştırma sonucunda; üniversite öğrencilerin sık öğün atladıkları, en fazla atlanan öğünün öğle yemeği, öğün atlama nedeni olarak zaman bulamamanın birinci neden olduğu ve öğrencilerin dengesiz beslendikleri saptanmıştır.
It was aimed to determine the habits of dairy products consumption and evaluate nutritional status of university students in this study. The university students have so many problems such as residence, health and nutrition and especially nutritional habits of these students are closely related to many chronic diseases that may develop at further ages. From this point of view, this study was performed between May and June 2017 with a questionnaire consisted of questions about nutritional awareness and dairy products consumption habits of students of Erciyes University. A total number of 240 students of which 147 are female and 93 are male were included in this study. The study indicated that, university students often miss meals, the most leaving out meal was breakfast, the reason therefore was “don’t have enough time’ and they had an unhealthy nutritional pattern.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Hayvansal Üretim (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Haziran 2020 |
Kabul Tarihi | 1 Temmuz 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 3 Sayı: 1 |