BibTex RIS Kaynak Göster

Thermal Analysis of Solar-Energy Pool-Type Distiller

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 2, 105 - 114, 01.06.2012

Öz

One of the most areas of water management is distillation of water in order to upgrade it to the desired quality level as appropriate for its usage purpose. In this paper solar-energy distillation systems and the components that make up these systems is examined and the thermal analysis of a solar-energy pool-type distiller has been performed. Digital simulation has been prepared on a sample model and theoretical results obtained have been interpreted; finally, the design terms needed for making the planned system more efficient have been presented.

GÜNEŞ ENERJİLİ HAVUZ TİPİ DAMITICININ ISIL ANALİZİ

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 2, 105 - 114, 01.06.2012

Öz

Suyun kullanım amacına yönelik olarak istenilen kaliteye getirilmesi için arıtılması işlemi su yönetimi açısından önemli alanlardan biridir. Bu çalışmada, bu amaç için güneş enerjili damıtma sistemleri ve bu sistemleri oluşturan bileşenler incelenip güneş enerjili havuz tipi bir damıtıcının ısıl analizi yapılmıştır. Örnek bir model üzerinde sayısal benzetim yapılmış ve elde edilen teorik sonuçlar yorumlanmıştır. Böylece kurulması planlanan sistemin daha verimli olması için gerekli tasarım şartları ortaya konmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA38CD27GY
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Emin El

Gülşah Çakmak Bu kişi benim

Zeki Argunhan Bu kişi benim

H. Lütfi Yücel Bu kişi benim

Cengiz Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Gönderilme Tarihi 1 Haziran 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA El, E., Çakmak, G., Argunhan, Z., Yücel, H. L., vd. (2012). GÜNEŞ ENERJİLİ HAVUZ TİPİ DAMITICININ ISIL ANALİZİ. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 1(2), 105-114.