BibTex RIS Kaynak Göster

Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe İşletmelerin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Gelişiminin Çevreye Etkisi

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 8, 0 - 0, 22.11.2011

Öz

Bilindiği gibi insanoğlu canlı varlıklar içerisinde en egoist, hırslı, zararlı ve çevresiyle uyumsuz olanıdır. Bu nedenlerden dolayı insanın çevreye verdiği zararın boyutları oldukça ciddi boyutlara ulaşmış durumdadır. İçerisinde insan barındıran işletmeler de uzun yıllar bu personelin ve işletme yöneticilerinin egoları yüzünden çevresel sorunlara karşı kayıtsız kalmışlardır. Ancak son yıllarda, çevreye verilen tahribatın sonuçlarının açık ve net bir şekilde görülmesi ve gelecek projeksiyonlarının yarattığı karamsarlık ortamı bir yandan siyasi otoriteleri yasal önlemler almaya diğer yandan da işletmeleri daha sorumlu davranmaya yöneltmiştir. Bireyler de bu yapıda etkin bir baskı unsuru olarak rol almaktadır. Sanayileşmenin öncü sektörlerinden birisi olan tekstil ve hazır giyim sektörü bir yandan dış dinamiklerin diğer yandan da iç dinamiklerin etkisiyle kurumsal sosyal sorumluluk projeleri uygulamaktadır. Bu çalışmada tekstil ve hazır giyim sektöründeki kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin çevreye olan etkileri çok boyutlu olarak incelenmiştir. Ülkemizdeki tekstil ve hazır giyim işletmelerinin kurumsal sosyal sorumluluk projeleri,özellikleri ve etkileri uluslararası uygulamalarla karşılaştırmalı olarak değerlendirilip önerilerde bulunulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Turan ATILGAN Seher Kanat Aslı İlle

Yayımlanma Tarihi 22 Kasım 2011
Gönderilme Tarihi 18 Temmuz 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 4 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Seher Kanat Aslı İlle, T. A. (2011). Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe İşletmelerin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Gelişiminin Çevreye Etkisi. Akdeniz Sanat, 4(8).

Akdeniz Sanat'ın 2024 Temmuz sayısı (cilt: 18 sayı: 34) için makale gönderimi 1-15 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Düzeltme: Sistemsel bir nedenden dolayı makale gönderimi 2-16 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Makale gönder butonu Google Chrome tarayıcısında hata verebilmektedir. Farklı bir tarayıcı kullanmanız halinde sorun çözülmektedir.


Creative Commons Lisansı
Akdeniz Sanat  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.